Panerais model Radiomir kom i produktion efter en anmodning fra den italienske flåde. De ønskede et armbåndsur, som kunne lyse i mørket, og så skulle det være vandtæt.Det fik de, for i 1936 lavede Panerai modellen Radiomir. Navnet kom sig af, at modellen skulle opkaldes efter det selvlysende og patenterede stof radiomir, som er baseret på radium.Siden har Radiomir holdt fast i navnet, der er forbundet til de selvlysende egenskaber på uret.I dette indlæg skal vi omkring Panerai Radiomir Black Seal 8 Days ref. PAM00610, som faktisk besidder flere af de egenskaber Panerais Radiomir prototype fra 1936 blev præsenteret med.Uret kommer eksempelvis stadig med den ”pudeformet”-urkasse i stål. Derudover har uret stadig selvlysende numre og indekser. Urets ”trådlignende” horn ses også på det allerførste Radiomir-ur.Uret er desuden stadig med manuelt værk, der skal trækkes op.Dermed er der flere ligheder mellem den Radiomir-model, der så dagens lys for over 80 år siden og PAM00610.

Simpelt og smukt

Designmæssigt er PAM00610 et meget simpelt stålur. Man kan sige, at udtrykket ”less is more” virkelig gælder. For det helt klassiske og stilrene udseende, får kun urets andre elementer til at fremstå i endnu højere grad.Urets smukke sorte skive er som nævnt med selvlysende indeks og arabiske tal på klokken 12, 3, 6, og 9. Årsagen til at Panerai "kun" har designet Radiomir med fire store arabiske tal samt indeks, en time- og minutviser og dermed udeladt sekundviseren, er for at gøre det nemmere at se tallene under vandet.På skiven finder du desuden ”8 DAYS” skrevet lige ovenover klokken seks, hvilket indikerer, at uret kan tikke otte dage, uden du behøver at trække det op.Bag på urets kasse er der, gennem et saffirglas, kig ind til Panerais in-house værk kaliber P. 5000.Den sorte rem i læder er sat fast i de trådlignende horn i stål, som er skruet fast til kassen af to skruer. Disse kan skrues ud i tilfælde af, at remmen skal udskiftes, eller du selv ønsker en ny rem eller lænke.Uret lukkes med Panerais signaturspænde, hvorpå navnet også fremgår.

PAM00610 måler 45mm

De fleste ure fra Panerai kræver en rigtig mandearm. PAM00610 er ingen udtagelse med en urkasse, der måler 45mm. Derfor anbefaler vi, at man gerne skal være i besiddelse af et forholdsvis bredt håndled eller foretrække det lidt oversized look.Hvis du er faldet for denne italienske skønhed, kan du kontakte os på 70235150 eller info@urhandleren.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.