Panerai Radiomir

Panerai Radiomir er blandt de mest legendariske ur-serier fra italienske Panerai og har uden tvivl banet vejen for den succes, som Panerai har i dag. Serien af dykkerure er særligt kendt for at være blevet brugt af den italienske flåde gennem en længere årrække, og kigger du på ure fra Panerai, er det nærmest umuligt at komme udenom Panerai Radiomir.

Bliv klogere på Panerai Radiomir-urene med disse tre facts:

  • Radiomir-urene har evnen til at lyse i mørke.
    I de originale modeller blev den selvlysende effekt skabt af radium, et giftigt stof, som man først senere i historien har forstået faren ved. I dag anvendes radium ikke længere i produktionen af Radiomir-modellerne, men vintage-samlere jagter fortsat gerne de originale – og nu meget dyre – modeller trods radium-indholdet.
  • Panerai Radiomir var ikke blot populære hos den italienske flåde.

Serien af ure oprindeligt blev skabt til flåden, men blev også brugt af tyske militærdykkere under 2. verdenskrig – dog uden Panerai-navnet brandet på urene, men designet var ikke til at tage fejl af. Ingen ved helt, hvordan tyskerne fik fat i de eftertragtede dykkerure. Måske fra den italienske flåde eller måske fra Panerai selv. Det forbliver stadig et mysterium.

  • Panerai Radiomir var blandt de første ure, der brugte plexiglas frem for rigtigt glas.
    Et billigt og ikke synderligt eftertragtet valg set med nutidens briller på, men ikke desto mindre revolutionerende i 1930’erne, hvor plexiglas var et nyt og spændende materiale. Samtidig var plexiglas mere holdbart end det mere traditionelle og skrøbelige glas, hvilket var fordelagtigt for dykkerne, der var afhængige af, at deres dykkerur altid fungerede perfekt under vandet.

Panerai Radiomir i Hollywood

Selvom Panerai Radiomir oprindeligt var en serie af dykkerure udviklet til militært brug, blev urene hurtigt populære blandt den bredere befolkning, da Panerai begyndte at flytte fokus til den almene forbruger. I nyere tid er en lang række af Panerais ure set på forskellige sangere, modeller og skuespillere i Hollywood, heriblandt Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger. Også modellen Heidi Klum og skuespiller Stana Katic skulle efter sigende hver især have en stor samling af ure fra Panerai, heriblandt selvfølgelig også et Panerai Radiomir.

Radiomir-ure fra Panerai uden ventetid

Hos UrHandleren har vi en stor passion for luksusure. Vi kender markedet og ved, hvor vi finder de rette ure, og hvornår det er bedst at slå til. Vi kan derfor skaffe nogle af verdens mest eftertragtede ure hjem. Det gælder også for Panerai Radiomir, og søger du et ur fra den populære ur-serie, er det derfor bare at kontakte os med det samme.

Panerai Radiomir er blandt de mest legendariske ur-serier fra italienske Panerai og har uden tvivl banet vejen for den succes, som Panerai har i da... læs mere
Sortér:
https://urhandleren.dk/wp-content/uploads/2019/03/blog-bottom-banner.jpg