Rolex Explorer II er kendt for at være globetrotterens ur, der rejser kloden tynd for at opdage og udforske i både dagens lyse og nattens mørke timer med et ur på armen, der kan guide og give den helt nøjagtige tid, uanset hvor på jorden, man befinder sig.Først og fremmest er Rolex Explorer et af de første armbåndsure, der er designet helt specielt til at udforske og gå på opdagelse. Og selvom det nok er de færreste, der køber et Explorer II for at bestige Mount Everest eller udforske Son Doong, verdens største grotte i Vietnam, så har det, hvad der skal til for at kunne klare mange af jordens barske forhold såsom ekstreme temperaturer.

Den orange viser

Explorer II blev introduceret på markedet i 1971, og er især kendt på den klare orange viser. Viseren gør nemlig, at du kan holde øje med tiden i to forskellige tidszoner ved hjælp af urkransen, som viser, om det er dag eller nat. Og det må siges at være en god ting, hvis du nu skulle befinde dig i den nordlige polarcirkel over sommeren, hvor solen aldrig går ned, og det derfor kan være svært at finde ud af dag og nat.

White polar skive

Nu vi er ved frysepunktet kommer Explorer II ref. 216570 med skiven, der hedder white polar, som giver den perfekte kontrast op imod den helt orange 24-timers viser. Den hvide skive spiller desuden også godt op i mod urets index, time- minut og sekundviser, der er hvide omkranset af sort.

Lyser i nattens mørke

Som det tool watch det nu er, kan det selvfølgelig også lyse i mørket. For hvad er et tool watch uden sine selvlysende egenskaber? Derfor er urets indeks og visere overdækket af Rolex' blå Chromalight, som er et selvlysende stof Rolex lancerede i 2008 på Deepsea Sea-dweller. Det blå selvlysende materiale kan i følge Rolex lyse i op til otte timer. Det er mere end det dobbelte af, hvad andre selvlysende materialer kan, hvilket gør det perfekt til at udforske selv de dybeste grotter med.

Robust stålur

Siden Explorer II blev lanceret på markedet i 1971 er det gennemgået nogle ændringer. Trods det, er det stadig et robust ur lavet til at kunne tikke en hel polarforskers livstid. Uret er i Rolex' egen 904L stål, måler 42mm og har en tykkelse på cirka 13mm, hvilket gør det til et robust tool watch.Ref. 216570 kommer med det automatiske in-house værk kaliber 3187. Det er som alle andre Rolexure testet til perfektion og kan derfor også blære sig med at være et "certified Swiss chronometer". Det er en titel, som selvfølgelig kun gives til de mest præcise ure, der har gennemgået og bestået COSC-testen (Swiss Official Chronometer Testing Institute). Så du kan altså være sikker på, at det er et ur, der tikker til perfektion, uanset hvor på kloden du er.Uret kommer på en oyster-lænke med en oysterlock samt easylink, der gør, at lænken kan udvides i tilfælde af, at du er ude og udforske i den varme jungle.Uret er desuden vandtæt ned til 100m, hvis du er mere til opdagelser på havets dyb.Prisen på denne skønhed er 54.900 kroner med en vejledende pris på mellem 57.000-58.000,-Skal du på opdagelse i følgeskab med din nye ven i form af Explorer II ref. 216570? Så kontakt os i dag på info@urhandleren.dk eller 70235150.