Rolex Daytona

Rolex Daytona er blandt de mest populære serier af ure fra Rolex. Daytona-serien står som et klassisk eksempel på, hvordan trends og smag pludselig kan ændre sig med lynets hast, og i dag er det svært at sige Rolex uden også at sige Daytona. Det, på trods af at Rolex Daytona faktisk solgte så dårligt i sine første år, at Rolex overvejede helt at stoppe produktionen af urene – indtil Poul Newman spændte uret fast til håndleddet. I dag er Daytona et stærkt symbol på Rolex’ popularitet blandt ur-entusiaster og samlere.

Eksklusive Daytona-ure fra Rolex

Det første Rolex Daytona-ur kom på markedet i 1963. Navnet på ur-serien stammer fra 24 Hours of Daytona – det kendte bilrace, hvor Rolex stod som sponsor. I dag har selvsamme event skiftet navn til Rolex 24 at Daytona som en hyldest tilbage til den velansete sponsor.

  • Et ikon i motorsporten – Rolex Cosmograph Daytona-uret blev i 1963 designet til at imødekomme professionelle racerkørers behov.
  • Det ultimative værktøj til racerkører – kransen på uret udgør tachy-meter, der kan bruges til tidtagning og beregning af gennemsnitshastigheder.
  • Daytona-urene fremstilles af slidstærke materialer, som gør dem korrosionsresistente, hvorfor det er ure, der kan tåle at blive brugt dagligt.

Skuespiller og filminstruktør Paul Newman, der også dyrkede racersport, bar et Rolex Daytona 6239 ved adskillige lejligheder, hvorfor denne model også har tilnavnet The Paul Newman Daytona. Rolex Daytona 6239 blev sat ud af produktion i de tidlige 1970’ere, men Rolex producerer fortsat flere andre modeller i Daytona-serien.

Rolex Daytona er blandt de mest populære serier af ure fra Rolex. Daytona-serien står som et klassisk eksempel på, hvordan trends og smag pludse... læs mere
Sortér:
https://urhandleren.dk/wp-content/uploads/2019/03/blog-bottom-banner.jpg